Információk

Információk

Vodný raj – Aquaparadiso – Víziparadicsom akciócsoport 15 község területén működik: Baka (obec Baka), Dercsika (obec Jurová), Egyházkarcsa (obec Kostolné Kračany), Királyfiakarcsa (obec Kráľovičove Kračany), Hegybenéte (obec Kútniky), Mad (obec Mad), Pódatejed (obec Povoda) és Nyékvárkony (obec Vrakúň), Dunatőkés (obec Dunajský Klátov), Felsővámos (obec Horné Mýto), Kisudvarnok (obec Malé Dvorníky), Csallóközkürt (obec Ohrady), Nyárasd (obec Topoľníky), Vásárút (obec Trhová Hradská) és Nagyudvarnok (obec Veľké Dvorníky), amelyek egyúttal a Tőkési - Ág (Klátovské rameno) és Warkun Kistérségbe (Mikroregión Warkun) tartoznak. Mindkét kistérség 2004-ben jött létre, s mindkettő többé - kevésbé hasonló kérdésekre kereste a választ, mint pl. hogy hogyan érhetnének el dinamikusabb fejlődést és hogyan tehetnék minőségesebbé az emberek életkörülményeit ezen területeken. Azon tevékenységek, melyekben mindkét kistérség részt vett, magasabb szintű, szorosabb együttműködést eredményeztek és egy közös partnerség megalakulásában nyilvánultak meg, mely 2008 - ban törvényes formát öltött. A kistérségek tudomásul vették, hogy közös erővel könnyebben legyőzhetik hiányosságaikat, észszerűbben oldhatják meg gondjaikat és hatékonyabban tudják értékesíteni fejlődési lehetőségeiket.

Lakosság száma 18 887 (2008.12.31.); 18 721 (2007.12.31.)
Terület 226,86 km2 (2006.12.31.)
Lakosság sűrűsége 81,7 lakos/km2 (2006.12.31.)
Községek száma 15 
Ebből város   ---
A legnagyobb község lakosainak száma 2 992 (2008.12.31., Nyárasd - Topoľníky)
Járás Dunaszerdahely (Dunajská Streda)
Kerület Nagyszombati kerület (Trnavský kraj)
A növekedő részbe besorolt községek száma 4 község (Baka (Baka), Nyárasd (Topoľníky), Nyékvárkony (Vrakúň), Vásárút (Trhová Hradská))
A nem növekedő részbe besorolt községek száma 11 község
   
   

 

Célunk


Az akciócsoport 4 feladatot helyezett előtérbe adott célokkal:

1. feladat – A vidéki gazdaság diverzifikációja, a kis - és középvállalkozások, kézművesség, szolgáltatások és a falusi turizmus fejlesztése.

1. cél
Hatékonyan étékesíteni a helyi adottságokat és annak előnyeit a vidéki gazdaság diverzifikációjának fejlődése érdekében.

 

2. feladat – Az emberi tőke, műveltség és tájékozottság fejlesztése.

2. cél
Az ember adottságainak és alkotóerejének a megerősítése, az egész életen át tartó művelődés bebiztosítása és a szakképzettség növelése.

 

3. feladat – Alapvető infrastruktúra és szolgáltatások.

3. cél
A helyi akciócsoport területe vonzerejének növelése az infrastruktúra minőségesebbé tételével és az alapszolgáltatások jobb elérhetőségével úgy az itteni lakosság, mint a ide látogatók számára.

 

4. feladat – Partnerség létrehozása, határon túli együttműködés, kapacitások megerősítése és kölcsönös ismeretcsere.

4. cél
Új együttműködési formák érvényesítése, a partnerek tapasztalatainak kihasználása, saját minőségi személyi háttér és információs bázis kialakítása.
                                                                                                                                        

 

 
Created & hosted: DesigNet,s.r.o.